Bacon, spekepølse, karbonader, kylling, lam, rein og svinekjøtt. Spesialitetsmerket rommer dem alle. Så uansett om du ser etter en skikkelig god salamipølse til litt småmat eller om du skal servere middag, finner du det beste av det beste når du velger produkter merket med Spesialitet.
Alle mat- og drikkevarer med Spesialitet-merket er testet og godkjent av en uavhengig fagjury. Målet er å gjøre det enkelt for deg å finne de unike smaksopplevelsene.
Pølser
Egentlig litt rart at vi snakker om rosinen i pølsa. God pølse er mer enn nok!
Pølse er finhakket og krydret kjøtt i et pølseskinn av enten natur- eller kunstmateriale. Det finnes et utall av pølse-varianter. Pølser kan kokes, stekes eller røykes før bruk.
Bacon
Bacon er lettsaltet kjøtt fra siden eller ryggen på unggris. Det kan saltes, tørrsaltes og røykes. Røyk og salt gør bacon ideelt til oppbevaring, men det gir selvfølgelig også bacon sin gode smak.
Spekemat og spekepølser
Å speke betyr å tørke, og er en av våre eldste konserveringsmetoder. Man kan speke kjøtt fra svin, storfe, rein, lam, vilt og noe fjærkre.
Spekepølse er pølser med kvernet eller hakket kjøtt og fett tilsatt krydder. Spekemat er saltede, spekede eller tørkede kjøttstykker som kan være røkt eller urøkt.
-
Ost og spekemat Spekemat går hånd i hånd med deilig norsk ost. Få gode tips her!
-
Mer om spekepølse Hva er spekepølse, og hvordan lages den? Og hvor mye spekemat per person?
Svinekjøtt
Svinekjøtt er populær mat. Svinekjøtt kan være det magre i det renskårede kjøttet, som indre- og ytrefilet, eller godt og fett i det mer marmorerte kjøttet, som ribbe og svinenakke. I Norge avles det opp flere forskjellige svineraser, som norsk landsvin, Duroc, Hampshire, Yorkshire og ullgris.
Kjøttpålegg
Kjøttpålegg er skikkelig håndtverk, som kan hakkes, surres, legges, kokes og trekkes. Vi snakker om kokt kjøtt, skivet kjøtt, kaldt kjøtt og kjøtt i mindre biter, som leverpostei eller rillett. Kjøttpålegg kan både serveres varmt og kaldt. Det kan kjøpes ferdig skåret eller i bit.
Reinsdyrkjøtt
Det er noe av det mest eksotiske vi har. Reinsdyrkjøtt er smakfullt, allsidig og eksklusivt.
Lammekjøtt
Norsk lam er i verdensklasse! Fantastiske beiteområder og lang beitesesong gir oss en råvare som mange misunner oss.
Karbonader
Karbonader er en type flate kjøttkaker stekt i panne. Saftige og gode, og passer like godt sammen med poteter og grønnsaker som med en skive brød og stekt løk.